Bygg

Produktionstiden blev reduceret markant, da Nordisk Beton begyndte at bruge Jackon Thermomur – et innovativt norsk byggesystem, som vinder indpas i Danmark.

Tid er penge. Der er derfor god fornuft i med jævne mellemrum at gentænke de faste arbejdsgange, da besparelserne kan være lige for næsen af én. Sådan lyder budskabet fra Nordisk Beton. Konkret har Nordisk Beton reduceret både byggetid og omkostninger, efter at de begyndte at nytænke måden, de bygger huse på, og tog Jackons byggesystem Thermomur i brug.

Nordisk Beton gav sig i kast med at afprøve et nyt byggesystem. De afprøvede forskellige betontyper, inden valget faldt på Thermozell. Her er grus erstattet af genbrugte, overfladebehandlede flamingokugler, hvilket giver en letbeton, som er nem at bruge og samtidig har en hurtig tørretid. Det betyder også, at betonen fungerer optimalt med Jackon Thermomur, der er et byggesystem baseret på klodser.

Uafprøvet kombination gav pote

”Thermomur-systemet er utroligt nemt at arbejde med. Nu kan jeg opsætte væggene på fem arbejdsdage, hvor det med andre produkter ville tage op til tre uger. Så det gør virkelig en forskel,” siger Jens Rasmussen, direktør i Nordisk Beton.

Da Jens Rasmussen begyndte at eksperimentere med koblingen mellem letbetonen og Jackons Thermomur, var der ikke mange, der troede, at det kunne lade sig gøre. Det viste sig dog hurtigt at være et godt match – og tilmed overraskende effektivt:

”Når jeg fortæller andre i branchen, hvor effektivt det er, bliver de helt tavse. Mange troede ikke, at man kunne bygge en hel etage op, og derefter fylde det op med beton på samme dag. Det er utroligt effektivt,” uddyber Jens Rasmussen og fortsætter:

”Det betyder, at jeg kan levere det samme produkt på den halve tid. Så det vil jeg anbefale til enhver, da det både sparer tid og penge.”

Nordisk Beton er langt fra de eneste, der har gode erfaringer med den nemme konstruktionstype.

”Vi har flere kunder, der fortæller at byggesystemet er fantastisk nemt at arbejde med. Faktisk hører vi ofte fra kunder, der ikke selv er håndværkere, at de har kunnet bygge ydermure til en hel etage på under en uge. Derudover behøver bygherre ikke bruge tid på isolering, da byggesystemet indeholder en 2-sidet isolering uden kuldebroer,” understreger Martin Bendix fra Jackon Danmark.

Knapp ta en prat om ditt prosjekt DK

  • Jackon Thermomur er et isoleret forskallingssystem, der stables som byggeklodser og derefter fyldes med beton.
  • Systemet har været på det norske marked i 35 år og fungerer i alle slags vejrforhold.
  • Isoleringsmaterialerne giver en varm og tør konstruktion, som sikrer et sundt og velfungerende indeklima uden kuldebroer.
  • Det klodsbaserede byggesystem gør produktet enormt brugervenligt, og byggeekspertise er ikke nødvendigvis påkrævet.

Læs mere om Jackon Thermomur her