Bygg

Kommer sommeren 2019

Jackon Thermomur® er blevet testet og videreudviklet gennem 35 år. De sidste år har vi præsenteret flere forskellige serier i det unikke byggesystem. Thermomur® 350HD («heavy duty») er en ny, stærk serie specielt udviklet til vægge under terræn med højere tilbagefyldning. Serien bliver leveringsklar i sommeren 2019.

Forstærker byggesystemet

Eivind Olsen

Eivind Olsen er leder for produktudvikling hos isoleringseksperten Jackon AS. Han fortæller at Jackon samarbejder tæt med den professionelle bruger og i tråd med ændringer i bygningsreglementet, når eksisterende produkter skal forbedres og nye skal skabes. Jackon har igennem mange år produceret Thermomur® i forskellige serier, i fjor øgedes antallet til 6, og nu altså snart 7 – alle tilpasset hvert sit brugsområde og byggeprojektets energikrav i henhold til tekniske byggeforskrifter.

 Alle de 7 Thermomur®-serier kan kombineres sømløst med hinanden.. Den nye serie bliver således en forstærkning af byggesystemet og får fuldt sortiment som inkluderer udvendige og indvendige hjørner, topblok og halvblok samt radonblokke.

Energieffektivt byggesystem

Jackon Thermomur® består af lette blokke i EPS (ekspanderet polystyren) som stables ovenpå hinanden som byggeklodser og fyldes med beton. Resultatet er en solid og færdigisoleret mur som kan dækkes med murpuds udvendigt over terræn eller klædes med træpanel. Byggesystemet lever op til gældende energikrav og har teknisk godkendelse fra Sintef Byggforsk.

Eftersom Jackon Thermomur® er formstøbt i EPS, kan man bygge med den i alt slags vejr. Den er let at montere og tilpasse - hvert element vejer under 3 kg - og de passer perfekt i hinanden. Dette sikrer forudsigelighed i byggeprocessen, både tidsmæssigt og økonomisk, noget som er højt værdsat både hos bygherre, udførende håndværker og ikke mindst hos slutkunden.

Højere tilbagefyldning og længere spænd

Med introduktionen af Thermomur® 350HD i sommeren 2019 ligger Jackon igen i forkant af udviklingen. Med en 200 mm homogen betonkerne, tillader den højere tilbagefyldning og øget spænd mellem støttevægge - deraf navnet “Heavy Duty”. Med 150 mm isolering er konstruktionen godkendt som «minimumsvæg», og opnår en U-værdi på 0,18 ved 2 meter tilbagefyldning.

-       Den brede, massive betonkerne på 200 mm tåler både højere tilbagefyldning og øget spænd mellem støttevægge. Samtidig sørger den også for at lydegenskaberne er betragteligt forbedret. Dermed er Thermomur 350HD også velegnet som skillevæg mellem bolig enheder, siger udviklingschefen. – Den brede betonkerne tillader god overdækning af armeringen og dermed bedre egenskaber mod korrosion. Thermomur® 350HD kan også benyttes som “kroneblok” på Thermomur® 350 og Thermomur® 350 Super, hvis man har brug for en bred betonflade ved samling af huldæk.

Fundamentalt sund bolig

Eivind bygger1

Et hus bygget i Thermomur® er godt isoleret og dermed meget energieffektivt. Fordi konstruktionen ånder, vil boligen have et sundt og komfortabelt indeklima, også i underetagen. En ekstra, brugbar etage giver både øget brugsværdi og højere markedsværdi på boligen – desuden får man mulighed for en eventuel ekstra indtægt fra udleje.

- Jackon Thermomur® er et godt økonomisk valg, ikke bare under byggeprocessen, men i hele boligens levetid, siger Olsen. 

 

Konstruktionen har ingen kuldebroer eller luftlækager og har derfor minimalt varmetab, således man skåner både pengepungen og miljøet i længden.

Den lette løsning for et bedre miljø

Jackon Thermomur® er et miljøvenligt valg. God og korrekt isolering minimerer opvarmingsbehovet, og selve materialet – EPS – er et recirkulerbart naturprodukt,  som det koster meget lidt energi at producere. Isoleringsevnen i ThermomurÒ er unik netop fordi EPS består af 98% luft.

 Jackon Thermomur® er udviklet og produceres i Skandinavien – til det nordiske klima. Gennem 35 år er systemet blevet gennemprøvet og kontinuerlig videreudviklet. Vælger du Jackons produkter, tager du hensyn til miljøet – både ude og hjemme. Jackon Isolering er den lette løsning for et bedre miljø!