Bygg

Vælg et moderne byggesystem som tager hensyn til miljøet, tager sig af designet – og passer på din ryg.

En række spørgsmål bliver stillet og lige så mange valg må tages i planlægningsfasen af en ny bolig. Det økonomiske vejes op mod kvalitet og personlige ønsker utallige gange i løbet af processen, og det er ikke altid let at vide hvilke overvejelser som er vigtigst. Når man bygger, bør man også fokusere på det som ikke kan ses. Hvis man ikke vælger et godt fundament og en solid konstruktion til boligen, bliver de andre valg imidlertid af mindre betydning.

Godt miljø ude og hjemme

Jackon Thermomur® er et unikt byggesystem til opbygning af boligbyggeri, garager, sommerhuse og pools. Systemet består af forskallingselementer i Jackopor ekspanderet polystyren (EPS), som stables op som byggeklodser og fyldes med beton i kernen. Efter støbning fremstår væggen færdig med en 2-sidet isolering uden kuldebroer. Tilstrækkelig og rigtig placeret isolering giver minimalt varmetab, holder fugt og råd borte, bidrager til reducerede opvarmningsomkostninger, og giver et tørt, lunt og sundt indeklima.

- Det er ofte udfordrende for byggebranchen at efterkomme nye, stadig strengere forskrifter og krav, fortæller Udviklingschef i Jackon, Eivind Olsen. - Når det gælder U-værdierne til boligbyggeri, løses denne problematik enkelt ved at benytte Thermomur® serie 350 Super eller serie 450. Bygger man en bolig i Thermomur vil den holdes varm om vinteren og kølig om sommeren, og udgifterne til opvarmning holdes på et minimalt niveau. Samtidig kræver boligen meget lidt vedligeholdelse, og er ekstremt holdbar, selv i det udfordrende nordiske klima.

Knapp ta en prat om ditt prosjekt DK

BIM udnytter designmulighederne

Det brede sortiment af blokke gør at forskellige tykkelser af indvendige og udvendige vægge samt hjørner er uproblematiske, og tillader et utal af forskellige æstetiske udtryk. Smukke, tidsløse og funktionelle konstruktioner kan designes. Man kan frit vælge puds, træbeklædning, teglskaller (tynde mursten som klæbes direkte på underlaget), skifer eller andet facademateriale, ligesom systemet også kan bruges til buede facader.

Villa Victor under bygnationVilla Victor mindre3- Man skal ikke lade sig begrænse af den firkantede form. Vores største udfordring er faktisk at få arkitekterne til at udnytte alle mulighederne – det er kun fantasien, der sætter grænserne, siger salgschef i Jackon Danmark, Torben Sørensen.

Nu viser Jackon en fremtidssikret satsning også på den digitale byggeplads og har udviklet BIM-objekter (bygningsinformationsmodeller) for alle Thermomur-serierne, inkluderet forskellige typer overfladebehandlinger. Sådan at det bliver tydeligere for det beskrivende led, hvilke muligheder byggesystemet Thermomur® har at byde på.

-  Nytænkning og innovation ligger i Jackons kultur, fortsætter Eivind Olsen. – Det er en selvfølge for os, at vi skal være aktive deltagere i digitaliseringen af byggebranchen. BIM-objekter er vigtige i projekteringsfasen, både på grund af den grafiske fremstilling af bygninger, og af den information omkring for eksempel energi- og styrkeberegning samt rigtig brandklasse, som ligger i objekterne.

Jackons BIM-bibliotek kan downloades her Bimbear.com

Skån ryggen og spar arbejdstid

Blokkene er lette at håndtere og montere for håndværkeren, og kan sættes op uafhængigt af vejret, så man kan bygge uanset, om det regner, sner eller er frostvejr. Dette sikrer en forudsigelig byggeproces både tidsmæssigt og økonomisk. Tungeste standard element vejer 3 kg. Den enkle montering og den lave vægt gør, at arbejdet er hurtigere og lettere end ved traditionelt byggeri. 

Jackon Thermomur 450 byggeplass dk1

-  Der er flere fordele ved monteringen. Først og fremmest sparer man noget tid, men det giver også mindre slid på kroppen, særligt ryggen, og et bedre arbejdsmiljø for de udførende. Mange er overraskede over, hvor lette vores isoleringsblokke er. Det bærende og stabiliserende element i væggen er beton. Den leveres på betonbil med pumpe, og skal derfor ikke løftes af den udførende entreprenør, afslutter Sørensen.

Knapp ta en prat om ditt prosjekt DK

Om Jackon Thermomur®

  • Jackon Thermomur er et isoleret forskallingssystem, der stables som byggeklodser og derefter fyldes med beton.
  • Systemet har været på det norske marked i 35 år og fungerer i alle slags vejrforhold.
  • Isoleringsmaterialerne giver en varm og tør konstruktion, som sikrer et sundt og velfungerende indeklima uden kuldebroer.
  • Det klodsbaserede byggesystem gør produktet enormt brugervenligt, og byggeekspertise er ikke nødvendigvis påkrævet.