Bygg


Da Arne Larsen skulle bygge drømmehuset i Borup, valgte han selv at bygge det op fra grunden. Opgaven blev meget nemmere end forventet.

Når man taler om at bygge et hus, kan der være langt fra tanke til handling. Ofte vil der være en stor mængde håndværkere inde over projektet, og byggeriet kan trække ud. For at undgå en kompliceret proces med mange forskellige håndværkere, og for at give sig selv en udfordring, kastede Arne Larsen sig ud i selv at bygge sit drømmehus op fra fundamentet:

"Fra starten var jeg klar over, at jeg ville bygge huset selv. Derfor undersøgte jeg mulighederne i forhold til at bygge selv, og der faldt jeg over et system, hvor man ved at stable isoleringsklodser selv kan bygge hele husets forskalling. Derefter skal man bare fylde det op med beton," fortæller Arne Larsen, der før projektet ikke havde erfaringer med husbyggeri og fortsætter:

"Den dag, jeg fik leveret Thermomur byggesystemet fra Jackon, hjalp de mig med at komme i gang. Jeg kunne dog sagtens have gjort det selv fra starten, da det var overraskende nemt. Jeg vil tro, at alle kan finde ud af det, hvis man kan finde ud af at sætte en snor op, og så sætte blokkene langs den. Derfra giver resten sig selv."

Håndværkernes fravær giver frihed
For Arne betød friheden undervejs en stor del. Ved selv at være bygherre var det i høj grad ham selv der i sidste ende bestemte, hvornår huset stod færdigt:

"Det giver en stor frihed, når man ikke er afhængig af en murer. Jeg bestemmer selv, hvordan det skal være, og hvor hurtigt det skal laves. Derudover sparer jeg også lidt på udgifterne, og det er heller ikke helt skidt," understreger Arne Larsen.

Hos Jackon, der producerer den blokbaserede konstruktionstype, oplever man mange private, som ønsker at bygge deres hus fra bunden:

"Mange private ønsker at være en aktiv del af byggeprocessen, og netop det giver vores produkt dem mulighed for. Med vores Thermomur kan de fleste være med. Vi har endda haft børnefamilier, der i fællesskab har bygget deres hus op fra bunden," siger Martin Bendix fra Jackon Danmark. ”Det er dog altid en fordel, at man har et hvis flair for byggeri og hænderne skruet rigtigt på. Derudover skal vores anvisninger følges under opbygning og ved specialkonstruktioner rådføres disse med en byggesagkyndig rådgiver.”

For Arne begynder byggeriet også at ligne et hjem. Hvis alt går efter planen, forventer han at flytte ind i sit nye drømmehus ved juletid.

Knapp ta en prat om ditt prosjekt DK

Om Jackon Thermomur:

  • Jackon Thermomur er et isoleret byggesystem, der stables som byggeklodser, afstives og derefter fyldes med beton.
  • Systemet har været på det norske marked i 35 år og fungerer i alle slags vejrforhold.
  • Isoleringsmaterialerne giver en varm og tør konstruktion, som sikrer et sundt og velfungerende indeklima uden kuldebroer.
  • Byggeklodserne gør produktet enormt brugervenligt og nemt at arbejde med.

Læs mere om Jackon Thermomur her