Bygg

Studerende fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole på fabriksrundvisning hos Jackon i Hedensted.

I disse dage besøger seks hold bygningskonstruktørstuderende fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense isoleringsproducenten, Jackon Danmark A/S. På besøget får de studerende viden om produktion og anvendelse af isoleringsmaterialerne EPS og XPS i byggeriet.

De studerende får både en teoretisk gennemgang af Jackons produkter samt en rundvisnings på fabrikken i Hedensted, hvor primært gulvisoleringsmaterialer i EPS produceres. Til slut får de studerende mulighed for selv at arbejde med virksomhedens kendte byggesystem, Jackon Thermomur®.

- Thermomur er en ny måde at bygge på fremfor med mursten, og det er vildt, at man kan bygge et parcelhus på to dage. Det var spændende at se produktionen, og hvordan den fungerer hos Jackon. Jeg er imponeret over, hvor hurtigt Jackon kan producere og levere materialerne, siger Taner Polat, bygningskonstruktørstuderende på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

 

Bygningskonstruktorstuderende bygger med Jackon Thermomur

Bygningskonstruktørstuderende bygger med Jackon Thermomur®.

Branchen mangler viden om radon

Hos Jackon er man glade for samarbejdet med bygningskonstruktøruddannelsen på UCL, fordi det giver virksomheden mulighed for dialog og sparring med fremtidens bygningskonstruktører. Særligt er radonsikring et vigtigt tema i programmet, fordi virksomheden oplever, at der både mangler teoretisk og praktisk viden i branchen.

Lektor ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, Bo From Jacobsen fortæller:

- Vi ved nu mere om Jackons produkter, som kan indbygges vigtige steder iht. BR18. Radon skal behandles med omtanke. Det ved vore studerende nu. De kan i højere grad indgå i et projekteringsteam, som kompetente medarbejdere med viden om produkter, som er effektive.

 

Til venstre lektor Bo From Jacobsen fra UCL. Til hojre projektradgiver Martin Bendix fra Jackon.

Til venstre lektor, Bo From Jacobsen fra UCL. Til højre projektrådgiver, Martin Bendix fra Jackon.

Jackon vil udvide samarbejdet til flere uddannelser

Hos Jackon ser man stort potentiale i at invitere endnu flere uddannelser på virksomhedsbesøg både for at udbrede kendskabet til virksomhedens produkter, men også for at sikre, at branchen får større viden om radonsikring.

- Vi vil fortsætte det gode samarbejde, vi har med UCL i Odense, og vi håber at udvide samarbejdet til flere bygningskonstruktøruddannelser i landet. Vi vil også gerne i dialog med arkitekt- og ingeniøruddannelserne, da viden om vores byggesystemer og isoleringsmaterialer har stor relevans for disse uddannelser og de studerendes kommende arbejde. Vi får meget positive tilbagemeldinger fra både lærere og studerende fra UCL, siger Martin Bendix, projektrådgiver hos Jackon Danmark A/S.

- Især får vi ros for, at de studerende får praktisk erfaring med at bygge selv. Én af eleverne sagde; "Hold kæft det er nogle fede produkter, I har". Det bliver vi jo glade for at høre. Vi mener, at alle vores produkter er relevante for dem, fordi de kommer til at arbejde med dem før eller siden både på uddannelsen og i deres karriereforløb. Mange bliver overraskede over anvendelsesmulighederne med EPS og XPS, fordi de inden besøget troede, at det kun kunne anvendes som terrænisolering, afslutter Bendix.

Besøget hos Jackon er en del af en større tur, hvor de bygningskonstruktørstuderende besøger flere virksomheder rundt om i landet for at lære om byggematerialer.