Jackon produktionsenheder

Jackon-gruppen er en norsk-ejet koncern med hovedkontor i Fredrikstad, Norge. I november 2012 køber Jackon AS aktiemajoriteten hos ThermiSol A/S og får dermed produktions og salgsenhed i Hedensted, Danmark. Per 1. januar 2013 skifter ThermiSol A/S navn til Jackon Danmark A/S.

Jackon er Nordens førende leverandør af isolering og emballage i ekspanderet (EPS) og ekstruderet (XPS) polystyren til byggebranchen og industrien. Koncernen har i alt 18 fabrikker i Europa, hvoraf 15 er placeret i Norden. Vi har ca. 800 ansatte og en årlig omsætning på 2,9 mia. NOK.

Vores mest kendte varemærker er Jackopor® (EPS), Jackofoam® (XPS),
Thermomur® og Jackon vådrum.

I Jackon har vi lang erfaring med produktion af plastisoleringsprodukter. Vi har i dag et af Nordens mest moderne anlæg til fremstilling af isolering og emballage i EPS, EPP og XPS.

Forskning og udvikling for nye løsninger

Vores historie er præget af nytænkning og udvikling - og tilpasning til stadigt skiftende markedsforhold og behov. Med energibesparelse og miljøhensyn som ledestjerner, har vi udviklet en række produktionsmetoder, isoleringsløsninger og byggesystemer. Vi bestræber os på at skabe lette løsninger for et bedre miljø.

Energisbesparelse og miljø er hovedfokus

Vores laboratorier i Norge, Sverige og Tyskland har på flere områder og gennom en årrække oparbejdet en ledende international kompetence. Det gør, at vi hurtigt kan tilpasse produkterne til nye markeder, behov og ønsker.

Kvalitetssikring

Jackon har gennem flere år bygget et gennemarbejdet system for kvalitetssikring op. Det stiller krav til hele virksomheden - fra produktion til anvendelse af produkterne - og gør, at vi er tilpasset markedets krav.

Den 9. September 2015 modtog vi beviset på dette, da vi blev certifiserede efter styringssystemet ISO 9001:2008.

Vi kan nu dokumentere en ensartet kvalitet i alle led, fra produktudvikling, ordrehåndtering, produktion og levering. Dette gælder alle arbejdsprocesser i alle vores nordiske fabrikker og alle vores produkter; fra isoleirngsplader, byggesystemer, emballage og industriprodukter. Dette giver dig som kunde sikkerhed for levering af det rigtige produkt, på det rigtige tidspunkt og i den rigtige kvalitet.

Grundlæggerne

Jackon blev grundlagt i Fredrikstad i 1956 af Jacob Solgaard og Konrad Akselsen. Vi har siden starten arbejdet med udvikling og produktion af produkter baseret på polystyren. Det begyndte med produktion af isolerende rørskåle til vandrør og flydeelementer til redningsveste.

Organisationen har udviklet sig til en stor koncern med en betydelig eksport til mange lande i Europa. Jackon har datterselskab og produktionsenheder flere steder: i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien og Finland.

Vi har været med i over 60 år

Vi er en organisation med traditioner. Vores historie er præget af nytænkning, udvikling og tilpasning til stadig skiftende markedsforhold og behov. Med dette som udgangspunkt har Jackon udviklet en række produkter og produktionsmetoder.  

En del af branchen

Vi er stor aktør i branchen, og derfor sidder vi naturligvis med ved bordet, når der skal snakkes om politiske tiltag, spørgsmål om miljø og sikkerhed. Vi er medlem af Plastindustrien, som er et bredt samarbejde mellem alle aktører i plastindustrien. I vores sektion - EPS sektionen har vi et godt og konstruktivt samarbejde med vores nærmeste "kon-kollegaer" om at fremme kommunikation omkring de mange miljømæssige fordele, der findes i materialet EPS, som også kaldes Airpop.

Herudover har vi i mange år været medlem af VarmeIsoleringsforeningen - VIF.